Na sídlisku Juh v Poprade pribudlo nové parkovisko

25.07.2005 Poprad

Poprad 25. júla (TASR) - Nové parkovisko vybudované s nákladom 350 000 Sk môžu oddnes už naplno využívať obyvatelia bloku Polónium na sídlisku Juh v Poprade....
Poprad 25. júla (TASR) - Nové parkovisko vybudované s nákladom 350 000 Sk môžu oddnes už naplno využívať obyvatelia bloku Polónium na sídlisku Juh v Poprade. Mesto tak vyriešilo roky sa opakujúce sťažnosti na nedostatok parkovacích miest v tejto časti \"starého\" Juhu.

\"Parkovacie plochy chýbajú najmä obyvateľom najväčšieho popradského sídliska, \" konštatoval primátor Popradu Anton Danko, ktorý už avizoval, že mesto v budúcom roku presunie väčšiu časť investícií na dobudovanie Juhu. V jeho jednotlivých častiach pribudnú ihriská, lavičky, zeleň i ďalšie parkovacie miesta. Predpokladané investície predstavujú asi 20 miliónov Sk. Plánované zmeny sa v súčasnosti premietajú do štúdie jednotlivých častí sídliska.
Primátor verí, že občania budú so zmenami spokojní. Súčasne zdôraznil, že nie všetko možno vybudovať a dotvoriť počas jedného roka. V prvej etape plánuje vedenie mesta skrášliť najfrekventovanejšie časti sídliska.
 

Vyberte región

mark